Hyr video – på Youtube

av averin

Så ser framtiden ut ifall Youtube får som de vill. De vill nämligen börja hyra ut filmer på deras sida i direkt konkurrens med Amazon och Apple. Ryktena säger även att priset per film skulle komma att ligga på $3.95, cirka 30 kronor. Ett hyggligt pris i mina öron, de enda som slår detta är stadsbiblioteken idag som tar ut 20 kronor per film, dock har de inte lika många nya heta filmer.

Enligt tidningen Business Week förhandlar videosajten, som ägs av sökjätten Google, med bland andra Warner Bros., Lions Gate och Sony, som alla potentiellt skulle kunna stå för filmtjänstens innehåll. (e24.se)

Jag har alltid varit för idén att det hyrs ut film över Internet direkt, det är den rätta vägen att gå ifall man vill på bukt med fildelningen, inte att jaga efter nålar i en höstack efter någon stackare som laddat hem lite för mycket.

En användare på e24 kom med en riktigt vettig kommentar, nämligen:

…och själv förstår jag inte att Hollywood gör en kanal på internet som sänder Live till hela världen, nyopremier på en film, fast sända live till alla Bio salonger i världen, eller användare i Internet.

Håller helt med personen här. Vill Hollywood ändå tjäna pengar och inte förlora, kan de som användaren säger starta något eget och på så vis ta del av kakan och slippa att folk laddar hem.

Hur ställer ni er själva till att hyra film över Internet?