Debatten om nedladdning

av averin

Är debatten om filnedladdning överspelad och utagerad redan? För inte så många veckor sedan stod det om filnedladdning och Pirate Bay i var och varannan tidning, dagligen. Är nu denna hysteri över och är allt tillbaka till det vanliga? Det menar i alla fall Skypeskaparen och IT-entreprenören Niklas Zennström. För tio år sedan förknippades han med fildelning och piratkopiering.

I en intervju med DN svarar han bland annat:

- Men jag tycker debatten är lite överspelad nu. Inte minst på musikområdet finns det tjänster som är både bra och lagliga.

Jag håller med honom här. Ta t.ex. Spotify, en bra och laglig tjänst, som till viss del fått en hel del kritik från artister (t.ex. Magnus Uggla) som menar att de inte tjänar något på det. Läs bland annat denna artikel av Aftonbladet.

Fler tjänster som rör filmområdet har fått mycket fokus på senare tid och även där går det framåt mot att lansera något som kanske liknar Spotify och därmed minska nedladdningen av filmer.

Debatten är över för nu anser jag och fram tills det sker något stort nytt så kommer debatten ligga på den nivå den gör idag. Det vill säga nästan obefintlig i dagsläget.