Sexig träning!

av averin

Idag i Aftonbladet Wendela kan vi läsa en artikel med rubriken ”Kom i form med porr”. Det är en artikel om tre nya sexiga träningsformer. Instruktören som de pratat med säger bland annat detta;

Jag vill hjälpa tjejer att hitta sin självkänsla

Nedan de tre träningsformerna;

Pole fitness
Poledance eller Pole fitness går ut på att lära sig behärska graciösa koreografier och akrobatiska tekniker med hjälp av en stång. Träningen finns i flera svenska städer, som Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. Numera finns tävlingar i Poledance, exempelvis Battle of the Pole i Stockholm och Miss Poledance World i USA.

Strip aerobics
Som ett vanligt aerobicspass, fast med fokus på höfter och axlar och klassiska stripprörelser. Träningen lanserades av Baywatchstjärnan Carmen Electra (bilden) och blev snabbt trendträningen nummer ett i USA med utövare som Madonna, Kate Hudson och Jennifer Aniston. Det finns också undergrupper som dans med stol eller paraply.

Lapdance aerobics
Ny träningsform som än så länge bara finns i Stockholm. Mer inriktad på att lära dig att dansa förföriskt, passionerat, utmanande och samtidigt lyfta fram din kvinnliga sida. I kursen ingår också träning i högklackat.

En av Aftonbladets läsare (vid namn ”alla ska vara snälla”) har svarat på artikeln med detta svar, ett svar jag helt håller med personen i fråga om;

Klart man ska få träna precis som man vill, men frågan är ju varför tjejerna vill vara sexiga även när de tränar. Räcker det inte att det är översexualiserat i samhället redan? Eller kan det kanske vara anledningen till att de vill träna så? Tjejer, tänk på att er egen sexualitet inte bara handlar om att NI ska vara sexiga. Fokusera på vad ni gillar hos era partners också, och vad ni njuter av. Kvinnan objektifieras numera av ren vana verkar det som, och tjejera går med på det för att det är enklare än att kämpa emot. Man kan också hitta självförtroende i andra saker, som bör lyftas upp vara viktigt attribut hos kvinnor. Som att vara smarta, roliga och snälla.

Varför måste tjejer vara sexiga när de tränar? Herregud var är vår värld på väg. Dagens samhälle är redan översexualiserat som ovan person själv nämner. Behöver vi därmed träningsformer där 16-17-åriga tjejer ska lära sig att vara sexiga samtidigt som de kommer i form? Nej det behöver vi inte. Visst det är upp till var och en vad man vill träna, men att börja med att objektifiera kvinnan även under träning, då börjar saker och ting spåra ut. Varför har man ett behov av att vara sexig när man tränar? Den bild jag får utav dessa träningsformer är mer att tjejer ska vara sexsymboler och nu måste de även vara det inom träning.

Jag klankar inte ner på träningsformerna och hur pass bra de är gällande träning, utan vilket budskap de kan ge för tjejer i vårat samhälle idag. Pole fitness bränner säkert en hel del kalorier, verkar jobbigt att svänga runt en stång som strippor gör. Dock anser jag inte att en sådan träningsform behövs i samhället, vill folk ha en sådan stång hemma och öva med – Go ahead.