Green Day recensioner

av averin

Nedan hittar ni några av de Green Day recensioner gällande konserten från igår. Fyller ut  med fler recensioner så fort jag hittar dem, eller någon tipsar om dem.

https://i0.wp.com/gfx.aftonbladet-cdn.se/template/ver1-0/gfx/symbols/v1/plus4.gif Aftonbladet

Imponerande show

Men så länge konserten varar – nästan två och en halv timme – känns det som att musiken är helt befriad från politiska ideologier och slagord. Det handlar bara om en gränslös vilja att underhålla och lyfta sin publik, kosta vad det kosta vill.

Och Green Days lyckas, mer än väl.

En förbannat imponerade show.

DN ger er två korta filmklipp av de två inledande låtarna från konserten, njut gott folk.

  1. 21st Century Breakdown
  2. Know Your Enemy

Självklart även en kort recension.

Allt i ett så hysteriskt tempo att man dras med vare sig man vill eller inte.

Självklart har även SvD gett sig in i leken och recenserat konserten.

Billie Joe Armstrong är ingen förebild som skulle godkännas av Hem och skola men för punkkulturens återväxt är han den perfekta fritidspedagogen. Green Day klipper inte av sina gräsrötter, de vattnar dem istället med ren och skär vansinnesenergi.

Ett tipstack går till Elias Berglund, fotograf för festivalphoto.se som tipsar om att de nu lagt upp foton från konserten. Nu ska jag kika på dem och se ifall jag är med på någon.

Högeffektiv arenapunk, enligt Expressen, som ger konserten http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1993!defaultImage/3281713164.gifgetingar.

Jag har alltid tyckt att ”King for a day” är en rätt hopplös låt, men när Billie Joe sätter på sig en tiara och daskar takten på sin bleka skinka under ett saxofonsolo (!) är det både en briljant parodi på arenarock – och lysande arenapunk.

Lite fler bilder men denna gång från sidan rockfoto.nu, njut gott folk.