Udda restauranger i New York

av averin

Dags att tipsa folket om lite udda restauranger som finns i New York och som man bara inte får missa när man väl är där. Här hemma i Sverige saknar vi många nischade restauranger då de ofta går omkull ganska snabbt. Men i en enormt stor stad som New York kan man ha allt möjligt. Nedan kommer några av de underbara restauranger vi besökte under vår resa.

Peanut Butter & Co.

Först ut är ett ställe som enbart serverar jordnötssmör, så gillar man inte det bör man inte gå dit att äta i alla fall. Ett helt underbart ställe som ligger nära New York University och den berömda parken Washington Square Park. Området blir därmed Greenwich. Gillar ni jordnötssmör och vill prova något väldigt amerikanskt när ni är i New York ska ni bege er hit. Läs mer på deras hemsida.

https://i2.wp.com/www.nycgo.com/uploadedImages/devnycvisitcom/venue/Peanut_Butter_Co_v1_460x285.jpg

Adressen hit är:
240 Sullivan Street, New York, NY 10012
(btw. West 3rd and Bleecker)

S’Mac (Sarita’s Macaroni & Cheese)

https://i2.wp.com/www.smacnyc.com/images/home.jpg

Ännu en restaurang som serverar något typiskt amerikanskt, nämligen enbart mac ‘n’ cheese (som makaronipudding, men med mer ost). Detta

lilla men underbara ställe var riktigt bra och man blev proppmätt, och då tog vi bara mellanstorleken på maten.S’Mac ligger i området East Village. Besök deras hemsida. Det är ett oerhört populärt ställe sedan det var med i Oprah så var beredd på att ni kanske får vänta lite innan ni får ett bord, finns tyvärr inte så många. De har dock en take-away butik några meter bredvid om ni hellre vill ta med och äta någonstans.

https://i0.wp.com/profile.ak.fbcdn.net/profile-ak-snc4/object2/1559/38/n116346945064737_3572.jpg

Adress:
345 East 12th Street, NY, NY 10003

Fler härliga restauranger i New York kommer att komma upp och även lite annat smått och gott. När jag väl gått igenom alla fotografier jag tog kommer även de komma upp, det kan dock ta ett tag.