Svårt att hålla dig?

av averin

Ja, då ska du undvika att flyga med Ryanair, för där är risken stor att det blir kö till toaletten på flygplanet. I alla fall om du flyger med Ryanairs nyaste flygplan, Boeing 737-800, för där har du enbart en toalett att tillgå, ja du hörde rätt, en toalett att dela med alla på planet. Ryanair vill nämligen utöka antalet sittplatser och då ryker två toaletter per plan.

En i stället för tre toaletter ombord på planen är Ryanairs senaste plan för att jaga kostnader, alternativt öka intäkterna.

Att ta bort två av toaletterna och på så sätt skapa utrymme för ytterligare sex sittplatser skulle göra det möjligt för bolaget att sänka biljettpriserna med cirka 5 procent, enligt Ryanairs vd Michael O’Leary.

Det är tur att Ryanair flygningar ofta inte är så långa. Men det finns långa resor och då är det inte så skoj om flygplanet är fullt och nöden kryper på och det redan sitter någon där inne som också är lite kass i magen. Vad gör man då? Spypåsen blir bajspåse. Ja men det är en smart ny idé för Ryanair, nämligen att införa en bajspåse. Sparar de in massa kronor och biljetterna blir ännu billigare.