Ohederliga iPhone-ägare

av averin

Försäkringsbolaget If gick igår ut på sin hemsida med information om att nu när iPhone 4S lanseras räknar de med ett ökat antal anmälda stölder. Detta märkte de av vid lanseringen av iPhone 4, då det blev en kraftig ökning av antalet stöldanmälda och förstörda iPhones.

If har sedan ett par veckor särskilt noterat antalet iPhones som anmäls stulna eller förstörda. Detta för att kunna se om vi får samma tendens vid denna lansering. Felaktiga utbetalningar drabbar i förlängningen alla andra försäkringstagare.

Kostnaderna för dessa oriktiga utbetalningar från försäkringsbolagen uppskattades vara över 10 miljoner kronor.

Har iPhone ägare blivit så giriga och statustokiga redan, att de direkt måste ha den nya versionen, utan att betala för den? Själv skulle jag aldrig komma på idén att be någon stjäla min mobil, alternativt anmäla den stulen, eller anmäla den förstörd. Bara för att få den nya modellen. I brist på ord just nu avslutar jag med: skärp er för guds skull, har ni inte råd att köpa den nya modellen så har ni inte. Alla dessa falska anmälningar drabbar alla oss andra försäkringstagare som får förhöjda avgifter m.m.

Läs artiklar i Metro, SR Stockholm, SvD, DN och Aftonbladet.